Hey....verbeeldenaar,


Leuk dat je mijn website bezoekt en dat je kennis wilt maken met mij, Nathalie, de persoon achter de zielsverbeeldingen. Aangenaam.


Hoe is het zo gekomen.....'Beeldend raken is mijn missie'...? Ik heb mezelf vaak afgevraagd of deze missie wel oke was, ik kreeg vaak vragen over hoe ik erbij kwam een dergelijk beeld neer te zetten? Kwam mijn missie te zwaar over op anderen? Voor mij was het gewoon mijn ziel die sprak. Ik heb daardoor lange tijd getwijfeld aan de uitbeelding mijn eigen zielsverbeeldingen. Je ziel neerzetten is nogal een kwetsbaar stuk. 'Hoezo zouden mensen begrijpen wat ik bedoel met dit beeld?' of 'Waarom begrijpen mensen mijn beeld niet?' Jaren later blijkt de missie erg doeltreffend, ik heb al bij vele mensen een gevoelige snaar mogen raken. Ondanks dat vind ik het nog steeds lastig om mijzelf -met name voor onbekenden- te profileren en te laten zien met wat ik te delen heb. Maar het is hoog tijd om uit deze schaduw te komen.

> Zie ook Kaartendeck: interview met Esther Ates


In mijn jeugd ben ik in verschillende processen terecht gekomen. Vele jaren heb ik geleefd met angst (voor de angst) en paniekaanvallen. Vaak kon ik dat verbergen, maar ik kwam op een punt dat het niet langer door kon gaan. Ik moest aan de slag met mezelf, medicatie en therapieën volgden.

Creatieve therapie zorgde ervoor dat ik dichter bij mijn gevoel kon komen. Met periodes maakte ik heftige beelden met een diepe onderlaag. Ik vroeg mij regelmatig af of andere mensen die beelden, de impact ervan, zouden begrijpen en doorgronden. Het schilderen werkte voor mij therapeutisch.


...


Elke fase van mijn helingsprocessen kent een nieuwe vorm van creatieve uiting. Steeds zoekt mijn ziel een weg om zich creatief te kunnen uiten. Ik volg dan ook de nodige cursussen en workshops om nieuwe technieken te leren, maar ook om mezelf op een diepere laag te verbinden met mezelf. Diverse nieuwe zielsverbeeldingen in de vorm van digitale media, mixed-media, collages en neurographic art zijn hier uit ontstaan.


De totstandkoming van een kaartendeck eind 2023 in co-creatie met Ester Ates, is voor mij het teken 

dat ik een bredere doelgroep aan mag gaan spreken. Het lijkt wel het ‘restje’ van mijn eigen heling. Het gaat niet langer alleen om het maken van kunstwerken met diepgang, maar vooral om bewustwording. Zoals gezegd is beeldend raken al jaren mijn missie. Het is fijn om op een beeldende manier, mensen die ook processen doorlopen bij zichzelf naar binnen te kunnen laten kijken.


Mijn doorleefde processen (en ik doorleef ze nog steeds) zijn de reden dat ik kan doen wat ik nu doe: zielsverbeeldingen maken.

Want dat zijn ze, elk(e) (ver)beeld(ing) is ontstaan vanuit puurheid van de ziel.


Laat je raken.

BEELDEND

RAKEN IS

MIJN MISSIE


Let's soulconnect

Disclaimer


Ik geloof in de kracht van beelden voor bewustwording. Soms is het moeilijk om gevoelens uit te drukken met woorden, maar een beeld kan direct het hart raken. De zielsverbeeldingen zijn bedoeld om je te inspireren en aan te moedigen om je eigen innerlijke reis te maken. Het is echter belangrijk om te weten dat ik niet aansprakelijk ben voor de interpretatie of reactie van anderen op mijn beelden.Ik ben geen hulpverlener, mijn zielsverbeeldingen bied ik aan op basis van eigen ervaring, persoonlijke processen en perspectief. Ik hoop dat de beelden je helpen in contact te komen met je diepste gevoelens en gedachten. De website is een bron van inspiratie en visuele prikkels, maar het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies of therapie.


De teksten en beelden zijn eigen werk en vallen onder beeldrecht. Ik zorg ervoor dat de informatie op de website en webshop wekelijks wordt bijgewerkt, zodat alles actueel blijft.


Bedankt voor het begrip en veel plezier bij het verkennen van Zielsverbeelding!